PŘI NÁKUPU NAD 1 000 KČ - DOPRAVA ZDARMA

Jak odlišit pravou kůži od umělé?

Schopnost odlišit pravou kůži od umělé může být velmi užitečné.

 Umělá kůže totiž, jak je známo, je méně kvalitní a odolná při používání, avšak se ji nezřídka snaží vydat za pravou. K výrobku z pravé kůže musí být přiložen odpovídající vzorek v podobě miniaturní zvířecí kůže. Také na etiketě výrobku musí být uvedené příslušné symboly. Obrázek zvířecí kůže znamená, že výrobek je z pravé kůže, kosočtverec označuje syntetický materiál, zatímco obrázek rohožky znamená textil. Avšak není těžké etiketu padělat. Povíme Vám o některých tipech, které pomohou odlišit pravou kůži od umělé, a to bez ohledu na to, co je uvedeno na etiketě.

Pravá kůže má svoji specifickou vůni. Není nepříjemná, ani příliš ostrá. Avšak v současné době výrobci stále častěji pokrývají umělou kůži speciálním složením napodobujícím vůni pravé kůže. Dalším způsobem poznat pravou kůži je pozorné prohlednutí nezpracovaného řezu výrobku. Takový řez se dá najít na místě švu, na kapsách, u zipu atd. Pokud jsou v řezu viditelná vlákna, řez není textilní a neodlupuje se, před Vámi je nejspíš přírodní kůže. Pravost kůže se také dá ověřit pomocí ohně. Přírodní kůže jim nebude silně poškozená a bude jenom lehce doutnat. Daný způsob však rovněž není příliš důvěryhodný, jelikož umělou kůží se naučili zpracovávat tak, aby také doutnala ale nehořela. Jiný způsob je stříknout na kůži vodou a počkat. Pravá kůže vstřebá vlhkost a ztmavne do úplného vyschnutí vody. Dalším z ověřených způsobu je kontrola pomocí tepla. Položte ruku na kožený výrobek. Pokud za nějaký krátký čas pocítíte, jak Vám kůže vrací teplo, je pravá. Umělá kůže zůstává chladná, a když dáte ruku pryč, na ni zbydou stopy potu.

Další je test na pružnost. Pokud ohnete výrobek z pravé kůže, vzniklé po tomto vrásky rychle zmizí. Pokud ale kůže není pravá, zlomy zbylé po ohnutí zůstanou. Pro ověření pravosti semiše můžete přejet rukou po vlasu. Vlas pravého výrobku se odkloní a trochu změní barvu.

Teď, vyzbrojení těmito užitečnými znalostmi, můžete koupit koženou tašku "VALMIO". Přejeme Vám úspěšné nákupy!