PŘI NÁKUPU NAD 1 000 KČ - DOPRAVA ZDARMA

Jak vybrat pánskou tašku?

Velký sortiment kožených tašek v moderních obchodech vede k tomu, že zákazník nemá dostatek času na to, aby si prohlédl všechny modely, které jsou k dispozici. Proto je stále těžší najít tu pravou tašku, která se bude hodit k Vašemu individuálnímu stylu. Jak ale správně vybrat pánskou tašku v takových podmínkách? Navíc, pokud vezmeme v potaz to, že má nejen být krásná a módní, ale také se hodit k vašemu každodennímu šatníku.

Na co především obrátit pozornost?

U každé tašky je nejdůležitější kvalita kůže, ze které je vyrobená. Pokud chcete, aby taška byla stylová a odolná, ověřte si, že je vyrobená z pravé kůže vysoké kvality známou a osvědčenou značkou. Pánská taška z pravé kůže je příjemná na dotek, má dobrou odolnost vůči vlhkosti, je ochráněná před výkyvy teplot a dobře se čistí. Mějte na paměti, že kvalita materiálu je zárukou ochrany věcí, které budete v koupené tašce nosit, a že známa značka je její vizitkou.

Dále se pojďme podívat na kování a úpravu. Velmi důležité je to, jak jsou zpracované zipy, spony a zámečky a nakolik pečlivě je upravená pánská kožená taška. Toto vás pojistí před nepříjemnými poruchami po nákupu. Pečlivě si prohlédněte materiál podšívky, neboť silně ovlivňuje komfort při používání koupené tašky.

Pánská kožená taška má být pohodlná. Proto je třeba obrátit pozornost na ramenní popruh a ucha, pokud je taška má. Přesvědčte se, že popruh tašky je dostatečný široký na to, aby nedřel rameno, a že má speciální protiskluzový polštářek, neboť takový popruh zajistí mnohem pohodlnější nošení. Ucha kvalitní tašky musí být příjemné na dotek a neklouzat.

Při volbě barvy pánské tašky je dobré vycházet z toho, jaké oblečení nosíte. K modrým oblekům nebo džínům se budou hodit hnědé kožené tašky, zatímco k černým oblekům tašky černé barvy. Kromě oblečení Vám radíme brát v potaz barvu Vaší obuvi, neboť podle pravidel dobrého tónu pánská taška má být stejné barvy jako obuv.Ověřte si, že se do zvolené Vámi pánské kožené tašky vejdou všechny věci, které budete potřebovat.

Nejčastější jsou dva základní tvary pánských tašek – horizontální a vertikální. Vertikální tašky se skvěle hodí pro přenos menšího počtu věcí, zpravidla bývají docela tenké a mají velký počet doplňkových kapes. Takové pánské kožené tašky se často používají pro přenos tabletových počítačů a netbooků. Horizontální tašky jsou více univerzální. Obvykle se odlišují dva druhy horizontálních tašek – přes rameno a business typ, které se jeden od druhého liší základním způsobem nošení a stylem. Horizontální pánské tašky jsou nejčastěji podstatně větší než vertikální, proto jsou vhodné na nošení středního nebo velkého notebooku a objemných dokladů. Navíc v horizontální tašce, pokud to dovoluje její šířka, zbývá místo na rukavice, teplý svetr a další užitečné věci. Pokud při výběru tašky budete mít na paměti výše zmíněné rady, nejspíš najdete tu pravou tašku, která se Vám bude nejvíc hodit.

Vlastnosti různých typů pánských tašek a doplňků

Každý typ pánských tašek má své individuální vlastnosti, a proto se pojďme podívat na nejdůležitější typy tašek.

Kožené brašny. Zvolte velikost, funkce a styl pánské kožené brašny. Například, pokud máte rádi klasiku, můžete vybrat italskou koženou brašnu velké nebo střední velikosti. Pokud ale máte rádi množství kapes jak uvnitř, tak zvenku, budou se Vám výborně hodit kožené brašny v retro stylu. Podívejte se na to, jak dobře kožená brašna drží tvar a jak pevně se uzavírá, neboť jsou to ukazatele kvality brašny.

Business tašky. Rozhodněte se, co se vám líbí – můžete vybrat přísnou klasickou koženou tašku nebo něco smělejšího. Poté si ujasněte, jaké funkce potřebujete – možná potřebujete menší koženou tašku pro každodenní věci a doklady, či možná Vám bude lépe vyhovovat univerzální pánská kožená taška, do které vejde střední notebook a množství papírů.

Tašky přes rameno. Zvolte velikost a tvar – můžete vybrat jak vertikální, tak horizontální koženou tašku přes rameno. Volte vertikální typ pánské tašky přes rameno, pokud v ní budete nosit menší počet věcí a pokud se ceníte vlastní komfort. Pokud ale se sebou nosíte objemné věci, volte horizontální typ. Nezapomeňte také na ramenní popruh, který má být kvalitní a pohodlný.

Malé tašky. Zhodnoťte počet věcí, které chcete mít v tašce, a pak se podívejte, jaká velikost Vám bude vyhovovat, neboť zde je velmi důležité, nakolik přesně ji zvolíte. Kromě toho musíte mít na mysli, že malé pánské tašky mívají nejrůznější tvary, a tudíž je třeba si vybrat způsob nošení a styl tašky.

Velké tašky. Velká taška se má v první řadě hodit k Vaší postavě. Například vysokým lidem se budou dobře hodit business tašky s dlouhými uchy, zatímco nízkým klasické tašky přes rameno.

Taška na notebook. První, na co byste se měli podívat při kupování takové tašky, je uhlopříčka obrazovky nebo délkové rozměry přenosného počítače. Taška musí být trochu větší než samotný notebook, aby byl z jedné strany dobře zafixován, a z druhé nezbývalo mnoho volného místa uvnitř oddílu.

Cestovní tašky. Nejdřív zhodnoťte objem věcí, které by se měly vejít do Vaší cestovní tašky. Popřemýšlejte, jak ji budete nosit – na popruhu nebo za ucho. Či možná potřebujete tašku na kolečkách nebo kufr? Myslete především na svůj komfort, neboť s touto taškou budete muset hodně cestovat, a tedy je dobré se předem postarat o to, abyste byli co nejmíň unavení.

Kožené batohy. Jedním z nejdůležitějších momentů při výběru koženého batohu je pohodlnost jeho popruhů. Za další klíčové parametry se považují velikost a objem. Zkontrolujte, že batoh má velké množství doplňkových kapes. Toto může značně ulehčit přístup k drobným věcem během nošení.

Toaletní tašky. U každé toaletní tašky je nejdůležitější velikost a uspořádání vnitřních oddílů. Pokud přesně víte, co do ní budete ukládat, správná volba se hned stává jednoduchou.

Kufry. U každého kufru je nejdůležitější váha a objem. Právě tyto charakteristiky budou určovat, jak komfortně se se zvoleným kufrem budete cítit. Kromě toho se pro ochranu Vašich věcí ujistěte, že model je vybaven kódovým zámkem.