PŘI NÁKUPU NAD 1 000 KČ - DOPRAVA ZDARMA

Pánská cestovní taška z pravé kůže.

Pánská cestovní taška z pravé kůže

Naše pánské tašky z pravé kůže se liší především vysokou kvalitou šití a materiálů. Pohodlná ucha usnadní nošení a spolehlivé kování z Japonska dodají jistoty při používání.

K čemu je zapotřebí cestovní taška

    Jelikož muže často očekávají pracovní a služební cesty, pohodlný přesun může zajistit kvalitní cestovní taška. V ní můžete uchovávat dokumentaci, minimální sadu prádla a jiné věci nezbytné na cesty. Toto se týká používání menších tašek na kratší cesty, zatímco na delší období budete potřebovat velkou cestovní tašku.

       K cestám patří nejenom služební výjezdy, ale také cesty s celou rodinou. Proto je zapotřebí praktická taška, nikoli na jeden let nebo cestu, ale pro trvalé používání. Je zapotřebí, aby Vaše taška Vás nezradila v tu nejnevhodnější chvíli. Velká cestovní taška je určená pro uchovávání věcí na cestách, přičemž bezpečí věcí před poškozením bude záležet na kvalitě tašky. Je důležité, aby materiál nepropouštěl vlhkost a snášela údery. Tak budou Vaše cenné věci v bezpečí.

     Vaše dobré dojmy z cesty budou v mnohém záležet na tom, nakolik pohodlný bude přenos zavazadel. Předtím, než tašku zvolíte, potřebujete upřesnit účel, ke kterému ji budete používat.

Přednosti

    Výhody cestovní tašky z pravé kůže:

  • Taška zlepšuje vzhled jejího majitele. / Taška se stane elegantním doplňkem Vašeho stylu.
  • Její prostornost umožní vzít si na cestu všechny potřebné věci.
  • Kvalitní taška poslouží dlouho a nebudete muset přeplácet za opakované výměny zavazadla.
  • Modely s oddělenými kapsami předpokládají bezpečné uchování dokladů. Na vnějším povrchu nezůstávají záhyby nebo vady.
  • Tašku z měkkého materiálu můžete nosit na rameni, uložit do kufru auta nebo zavazadlového prostoru ve vlaku. Materiál se přizpůsobuje formě věcí, které v tašce převážíte.
  • Pánská cestovní taška z pravé kůže má zdrženlivou barvu, a proto výborně doplní Váš business obraz.
  • Rozmanité modely se budou hodit do každého stylu oblečení a také zákazníkům různého věku.
  • Kožené výrobky unesou velkou váhu, nepropouštějí vlhkost a drží formu.
  • Pravá kůže zachová své vlastnosti při nízké teplotě, a neztratí vzhled pod působením slunečných paprsků.
  • Cestovní tašky pojímají stejný objem jako kufr, zatímco váží mnohem méně.
  • Kůže je odolná vůči tření. Proto cestovní taška z kůže Vám poslouží dlouhou dobu.
  • Na rozdíl od kufrů, cestovní taška může pojmout mnohem větší počet věcí.
  • Rozmanitost barevných odstínů umožňuje vybrat si tašku podle svého vkusu.
  • Můžete si vybrat tašku o takovém objemu, který potřebujete.
  • Kvalitní kování, pohodlné oddíly a ucha zajišťují pohodlí při používání.

Jak pečovat o tašku z pravé kůže

     Když používáme věci z kůže, časem se kvůli kontaktu s vnějším prostředím začínají prošoupávat, obouchávat a škrabat. Proto se můžete rozhodnout o jednu z následujících možností:

  • Nechat tašku přirozeně stárnout. Přičemž tento proces může být velmi pěkný a dodávat věci charakter.
  • Nebo udržovat její původní vzhled, starat se o jeho zachování, a používat k tomu všechny způsoby.

     Pokud volíte druhou možnost, tady jsou doporučení, jak pečovat a udržovat původní vzhled tašky z pravé kůže:

  1. Nečistěte výrobek vodou, rozpouštědlem nebo čisticími prostředky.
  2. Zamezte přímému kontaktu tašky s jinou kůží nebo taškami z nylonu. Mohou totiž změnit vlastnosti vašeho výrobku.
  3. Nezakrytá kůže časem získává tmavší odstín. Proto pokud chcete zachovat její původní barvu beze změn, vyhýbejte se přímým zdrojům tepla a působení intenzivního světla. Nenechávejte taku na slunci, aby její povrch nevybledl.
  4. Pokud je venku vlhko nebo taška zmokla, mohou se objevit skvrny. Proto osušte tašku měkkou látkou pečlivými pohyby. Pak ji nechte vyschnout na větraném místě.
  5. Nezatěžujte tašku nadměrně, aby se nedeformovala. Obzvlášť když je taška vlhká, může se roztáhnout. Pak bude těžké vrátit její předchozí formu.
  6. Nesušte výrobek blízko radiátorů, topení, pomocí vysoušečů vlasů nebo jiných topidel. Nechte ho vyschnout při pokojové teplotě přirozeným způsobem.
  7. Pokud se taška nějakým způsobem znečistila, snažte se používat co nejméně vody, mýdla nebo jiných čistících prostředků. V nejlepším případě se snažte vyčistit tašku bez nich, pomocí suchého, měkkého kusu látky.
  8. Vlhkost vede ke vzniku plísně. Platí to i pro výrobky z kůže. Proto je třeba uchovávat tašku v suchu a chladu. Tak cenná věc neztratí svůj vzhled.
  9. Pro uchovávání zabalte tašku do látky, která je k tomu speciálně určená. Tašku uvnitř naplňte papírem, aby se zachovala její forma. Popruhy nechte venku.
  10. Kožené tašky je třeba skladovat v látkovém pytli, ve kterém se obvykle dodávají.
  11. Snažte se co nejdříve odstranit znečištění, aby neproniklo hluboko do materiálu.
  12. Opatrně používejte ostré předměty, které mohou poškodit Váš výrobek. Abyste ochránili tašku před poškozením, používejte speciálně určená pouzdra, která budou zakrývat ostré předměty a pomohou nezkazit vzhled výrobku.
  13. Kůži je třeba vyživovat. Proto, pokud jste si všimli suchosti materiálu, je třeba nanést na jeho povrch prostředek na základě včelího vosku určený pro péči o kůži. Pokud ho nemáte, můžete použit obyčejný krém na ruce či obličej.

Jak vybrat cestovní tašku

     Při volbě cestovní tašky stojí za to věnovat pozornost kvalitě materiálů, kapacitě, spolehlivosti kování a pevnosti podšívky. Toto všechno najdete v katalogu výrobků našeho obchodu.

Určete účel používání Vaše tašky

     Praktické vlastnosti tašky se musí shodovat s tím, co od ní očekáváte a za jakým účelem ji chcete používat. Pokud se chystáte na dovolenou s celou rodinou, tašky malých rozměrů nepojmou všechno, co budete potřebovat pro dlouhodobou cestu. V takovém případě se malá kapacita tašky nebude hodit pro daný účel.

     Podobně, proč volit tašku velkých rozměrů, když na krátké cestě nepotřebujete velký počet věcí?

Můžete také zvolit střední, univerzální variantu, která se bude hodit na různé cesty.

Zevnějšek není tím nejdůležitějším při volbě tašky. Abyste si lépe vyjasnili účel používání, promyslete si, co budete s sebou vozit, jak často budete na cestách, a na jak dlouhá období.

    Kapacita

     Volba kapacity bude přímo záležet na účelu používání daného zavazadla. Zhodnoťte své síly. Promyslete si, jestli zvládnete s lehkostí nosit tašku zvolené velikosti, pokud ji naplníte věcmi. Buďte uvážliví. Špatná volba může zkomplikovat cestu a přípravy.

Sama o sobě cestovní taška bude vážit par kilogramů. Zvýší to její celkovou váhu s věcmi.

Zhodnoťte její rozměry, pokud si ji budete chtít vzít na let. Dneska většina leteckých společností omezuje rozměry příručního zavazadla. Proto se ujistěte, že zvolená taška bude vyhovovat stanoveným standardům letecké společnosti, služby které budete využívat. Standardy se liší.

Cestovní taška s jedním velkým oddílem a uchem pro přenášení na rameni je nejlepší varianta. Právě takové pohodlné modely najdete v našem obchodě VALMIO. Tato taška je komfortní v tom, že si ji v případě potřeby můžete vzít na palubu letadla nebo odevzdat do zavazadlového prostoru.

      Materiál

     Existují různé druhy materiálů. Rozdělíme je do dvou skupin. Metodou porovnání můžeme určit materiál, který má nejméně nedostatků a je nejvíce praktický a trvanlivý.

Tvrdé látky 

    Pro převoz něčeho křehkého se používají tašky nebo kufry z tvrdých látek. Bezpochyby lépe ochraňují svůj obsah před poškozením. Avšak zatímco chrání to, co je uvnitř, mohou se snadno poškodit sami. Všichni totiž víme, jak se zachází se zavazadly na letištích a nádražích. Takové nedbalé zacházení může nakonec uvést Váš kufr do nepoužitelného stavu.

Proto předtím, než si budete kupovat zavazadlo, promyslete si, co v něm budete převážet. Je tvrdý kufr pro Vás nezbytný?.

Pro výrobu těchto typů zavazadel se používá plastik, hliník a karbon. Právě karbon z daných materiálů váží nejméně a výborně ochraňuje před silnými údery a vodou. Kvůli tomu ale je jeho cena výrazně vyšší. Po pádech nebo silných úderech na tvrdém kufru mohou vzniknout trhliny. Existuje také velká pravděpodobnost zničení koleček nebo jiných poškození. Pokud se kolečko zničilo, cesta je ohrožená. Převoz zavazadla se nemusí podařit. Je skvělé, pokud nejste sám a parta přátel pomůže vyřešit všechny komplikace. Co ale dělat, když cestujete o samotě nebo jste na služební cestě? Rozbitý kufr přinese nečekané problémy.

Proto, pokud potřebujete převážet běžné věci, nejlepší volbou bude taška z pravé kůže. Její přednost spočívá v tom, že je těžké poškodit materiál takové tašky pádem.

Kožená taška je mnohem praktičtější než zavazadla z tvrdých látek také v následujícím. Dobrý cestovní kufr z plastu nebo jiného tvrdého materiálů bude vážit kolem pěti kilogramů. Znamená to, že pokud budete chtít cestovat letadlem, budete nuceni obětovat část věcí pro kufr. Vždyť si do letadla nemůžete vzít všechny věci, které chcete, protože existují standardy. Nejlepší alternativou je kožená taška. Váží méně, a proto do ní můžete naložit více věcí.

Měkké materiály

Mnohem menší váhu oproti kufrům mají tašky z měkkých materiálů. S nimi můžete cestovat nalehko a s jistotou o spolehlivosti zavazadla. Takové tašky jsou totiž dostatečně pevné a maximálně lehké. V mnohém vynikají nad plastovými zavazadly..

Navíc jsou měkké tašky stylovější než kufr na kolečkách.

Existují tři druhy tašek z měkkých materiálů:

Taška z polyesteru nebo syntetiky

Patří sem nylon, umělá kůže a další látky. Takové tašky jsou nejlevnější a dostatečně pevné. Rozhodně je nebude škoda odevzdat do zavazadlového prostoru letadla. Tašky z umělých materiálů se Vám budou hodit, pokud máte omezený rozpočet a chcete získat praktickou věc. Avšak takový výrobek nebude mít tak stylový vzhled, jako taška z kůže. Každý ale má své preference.

Taška z lnu nebo bavlny

Existují dost stylové modely tašek z lnu nebo bavlny. Nízká váha je další předností takové volby. Tato taška ale jistě nebude reprezentativní. Bezpochyby existují různé modely, avšak nic nepřekoná vysoce kvalitní tašku z pravé kůže.

Takové tašky se často vyrábí z bavlněné látky světlých odstínů. Mohou se prát v pračce, ale nemají žádné další přednosti.

Bavlněná látka je přírodní, vyrábí se z rostlinných surovin, a proto se rychle opotřebovává. Každopádně mnohem rychleji než syntetické látky, a výrazně rychleji než pravá kůže. Výrobky jsou nejčastěji světlých odstínů, a tak budou zašpinění na výrobku víc vidět. Pokud se nekvalitní kování navíc oxiduje, sotva budete moct vyčistit přírodní látku od zrzavého rezu.

Jistě můžete takovou tašku vyprat, ale je mnohem těžší odstranit zašpinění z přírodních látek než ze syntetických. Špína se momentálně vsakuje do vlákna a zbarvuje ho.

     Taška z pravé kůže

    Jak jste již pochopili, nelze skrýt přednosti tašky z pravé kůže. Tato volba je podle všech parametrů nejlepší. Je to vidět již v průběhu porovnávání různých materiálů. Každý má své přednosti, ale kůže má jen jeden nedostatek, kterým je její cena. Kvalitní zboží má odpovídající cenu. Umožní Vám však nepřeplácet za nákup nové cestovní tašky po každém poškození nebo zašpinění.

Kůže samozřejmě také může časem zestárnout, ale jak jsme již uváděli, dělá ji to ještě atraktivnější. Stárne krásně, zatímco škrábnutí a ošoupání na ni se dávno staly příznakem stylové věci. Dodávají totiž tašce jistý šarm.

Pravá kůže má stylový vzhled, přináší radost majiteli a vypadá jako umělecké dílo. Její vzhled doplňují odolné kování a další pěkně provedené detaily.

Kromě kladných vnějších charakteristik kožená taška má vysokou pevnost.

Kvalitní šití

Podobně jako dobré oblečení, dobrá taška má být ušitá pevným švem. Silné dvojité švy, které se používají ve výrobcích obchodu M.Helens slouží zárukou toho, že taška poslouží dlouho, což se nedá říct o výrobcích, které jsou ušity jednoduchým švem.

Věnujte pozornost tomu, jak blízko od sebe se švy nachází, zda je vzdálenost mezi nimi stejná, zda je šev položen přímo podél okraje. Toto všechno vyžaduje pozornost. Místa zvýšené zátěže musí být vyztuženy dodatečnými švy, stehy nebo kryty.

Je také důležité, jak moc jsou nitě ve švu napnuté. Když jsou stehy povolené, může to ukazovat na nekvalitní šev, který se může časem roztrhnout, anebo se mohou objevit díry. Je lepší si nekupovat takovou tašku, její kvalita bude pochybná. Toto se však nedá říct o výrobě tašek z našeho obchodu VALMIO.

     Kvalitní díly

     K nim patří různé spony, nýty, zipy, knoflíky a jiné kovové součástky. Zámky a zipy kvalitních výrobců se nerozbíjejí po pár měsících aktivního používání. Proto je nebudete muset měnit, což by nebylo vůbec levné. Navíc by po takové opravě taška ztratila svůj původní vzhled, její design by se změnil.

V internetovém obchodě samozřejmě nemáte možnost sami vyzkoušet a ohmatat všechny zipy a spony. Proto věnujte pozornost tomu, jakou poptávku má daný výrobce, čtěte recenze, dívejte se na foto a popisy k výrobkům.

Kožené tašky obchodu VALMIO mají nejvyšší kvalitu ručního šití. Používáme kvalitní kování. Dno tašek je před poškozením chráněno kulatými nožičkami. Tašky také mají pevná ucha vyztužená stehy.

Odpovídající cena.

Cena může hodně říct o výrobku. Týká se to i cestovních tašek.

Můžete ušetřit na mnohých věcech, ale nestojí za to šetřit na věcech důležitých. Pro kvalitní cestovní tašku je vyšší cena normální. Je lepší si ji koupit jednou na dlouhá léta než kupovat levnější tašky každý rok, přeplácet a ztrácet čas. VALMIO.cz nabízí katalog univerzálních modelů cestovních tašek, které jsou vyhotoveny z telecí kůže ruční výroby, což zajišťuje jejich vysokou kvalitu.